| home | boat | crew | contact | translate site
 

voorbereiding

planning

projecten

links/foto's

wensenlijst

de route

logboek/pech

zeilen vertrekkers

  Panoramix wereldreis | logboek

2007 opruimen en inpakken:

Per 1 juni is Pim gestopt met werken. Paula volgde op 1 juli. Het leven als vutter went snel. Opstaan wanneer je wilt en zelf je dagindeling maken bevalt uitstekend.
Als eerste heeft Pim het hele huis geschilderd zodat het er voorlopig even tegen kan. Ook heeft alles een uitgebreide onderhoudsbeurt gekregen.

Nu ook Paula niet meer werkt, is het grote opruimen begonnen. Pim is al zeker 15 keer naar de papierbak gereden met oude paperassen, magazines, bankafschriften etc.. Wat we niet meer kunnen gebruiken gaat of naar de kringloopwinkel of wordt afgevoerd naar het grofvuil. Bij de gemeentelijke werf zijn we nu al zo vaak geweest dat ze ons zo langzamerhand wel kennen.

      

Het volgende hoodstuk is om alles in te pakken wat we op de boot willen meenemen of wat we willen bewaren voor later en dat naar de vliering moet. De vliering wordt voorzien van een afgesloten luik, zodat de huurders er geen toegang toe hebben. Hier komen de fotoboeken, diploma's, muziekverzamelingen de diaprojector enz.

Voor op de boot hebben we bij de Xenos een flink aantal grote plastic opbergdozen gekocht. Hierin kunnen we de spullen op de boot een beetje verdelen. De dozen worden vervolgens in de achterhutten gestouwd en voorzien van nummers. Met een bijgehouden lijst kunnen we onze spulletjes weer snel terugvinden.

De locatie voor ons afscheidsfeest van 19 oktober is besproken en gereserveerd. Daags hierna vertrekken we naar Turkije (enkele reis!).

Een vriend van ons heeft het vervoer van onze spullen (ruim 3 kuub) naar Zuid Italie geregeld. Vanuit Bodrum varen we eerst daar naar toe om onze spullen op te halen. We sturen de spullen niet direct naar Turkije om zo de douane perikelen daar te omzeilen. Je spullen kunnen daar wekenlang worden vastgehouden + is het niet zeker of de douaniers er vanaf kunnen blijven. Vervoer binnen Europa is minder problematisch en kiezen we dus voor een rendez-vous in Zuid Italie.

      
Bij een vriend van ons, die dierenarts is, hebben we hechtles genomen. Op de foto zie je onze oefenwond en wat wij er van gemaakt hebben. De oefening was op een spons met zeem omspannen. Als je daar in knipt, krijg je zo'n mooie openstaande wond. Belangrijkste les is dat de wond goed schoon moet zijn zodat je geen vuiligheid insluit! Het hechten zelf is snel geleerd.

<< terug naar vorig      logboek     >>> door naar volgendeStempel Panoramix.